De Ketele: “Wil dolgraag winnen met Van Hoecke”

Print

Voor de aanvang van de voorlaatste nacht van de 75e Zesdaagse van Gent staan er nog drie koppels in dezelfde ronde. Kenny De Ketele met Gijs Van Hoecke posteerden zich op de tweede plaats met 296 punten. Zij pakken zaterdagavond dus een bonusronde en komen hierdoor wellicht op kop van de voorlopige klassering.

“De kans is groot dat we op kop komen maar ook Otto Vergaerde en Jasper De Buyst staan dichtbij een bonusronde”, begint Kenny De Ketele. “Wij hebben de afgelopen dagen de fundering gelegd voor waar we nu staan. Soms gebeurde dat op kousenvoeten maar soms deden we dat door pertinent in de aanval te gaan. Bovendien zijn we nu op een punt gekomen waardoor we in sommige nevennummers het wat kalmer aan kunnen doen. Dit in tegenstelling tot De Buyst-Vergaerde. Zij zijn wel vaak diep moeten gaan. Wij beschikken dus nog over reserves en dat is heel interessant met het weekend dat nog komt. Vanavond wordt zeer belangrijk en dan is er nog de finaledag. Daar zal het erop of eronder worden. Je mag vanaf nu geen enkel foutje meer maken anders straft de concurrentie dat meedogenloos af.”

De Ketele won afgelopen jaar met Jasper De Buyst en ook in 2011 was hij al eens eindlaureaat aan de zijde van Robert Bartko. “Een derde keer winnen in Het Kuipke zou fantastisch zijn. Het komt er nu op aan geen ronde meer aangesmeerd te krijgen. Wij moeten, zoals we van in het begin koersten, heel alert blijven. Het is ook niet slecht om de andere koppels in het oog te houden. Een zwak moment kan ervoor zorgen dat je deze Zesdaagse verliest. Bovendien zou ik zo graag eens winnen met Gijs Van Hoecke. Het klikt tussen ons tweeën en conditioneel zijn we top. Aan ons om te verwezenlijken waarvoor we naar het Kuipke kwamen, namelijk winnen.”

Meer sportnieuws