© BELGA

Tom Meeusen: “Kan leven met tweede plaats”

Tom Meeusen maakte er samen met Kevin Pauwels en Sven Nys een mooie strijd van in Hasselt. Finaal moest de kopman van Telenet-Fidea zijn meerdere erkennen in Sven Nys. “Ik kan leven met deze tweede plaats”, aldus Meeusen.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het trio kleurde de wedstrijd en zorgde voor een spannende strijd in Hasselt. Meeusen zag iets over halfweg cross Nys en Pauwels enkele lengtes nemen, maar uiteindelijk keerde hij nog terug. “Toen heb ik iets te veel mijn podiumplaats verdedigd”, sprak hij. “Ik zag dat Diether (Sweeck) heel dicht kwam en besloot om daarom te demarreren. Dat kostte krachten, krachten die ik op het eind te kort kwam toen Sven zijn versnelling plaatste. Nu goed, hij was de sterkste, ik ben tevreden met deze tweede plaats. Sind Niel draait het goed bij mij, maar na mijn pech in Gavere was ik even het vertrouwen kwijt. Nu sta ik hier weer op het podium. Dat voelt goed en is een opsteker na een paar moeilijke weken.”

Kevin Pauwels werd net zoals in Gavere derde en had daar vrede mee. “Sven en Tom waren op die helling voorbij de materiaalpost sterker dan mij. Zij konden er iedere keer naar boven rijden, ik moest er altijd wat prijsgeven.” Pauwels bleef lange tijd aanklampen en moest pas in de laatste halve ronde het duo laten rijden. “Pas dan heb ik wat gas teruggenomen met het oog op Koksijde, maar daarvoor heb ik altijd het volle pond gegeven.”

Meer sportnieuws