Tim Mouling opent vintage Bar Bakeliet

Print

Tim Mouling opent in de Kroonstraat zijn vintage café Bar Bakeliet. Foto: wim hendrix

Borgerhout -

Zeer binnenkort opent in de Kroonstraat in Borgerhout, vlak naast de Kringwinkel, Bar Bakeliet. Hiermee breit Tim Mouling een vintage-vervolg aan zijn B&B Bakeliet op het Laar. “Een fijne plek waar mensen kunnen bijbabbelen in een fiftiesdivan met jukeboxmuziek op de achtergrond.”

Een oude jongensdroom noemt Tim Mouling (45) het, maar eigenlijk zit de goesting om in Borgerhout een stijlvolle bar te beginnen in zijn genen. Honderd jaar geleden had zijn overgrootvader hetzelfde idee. Volkscafé Pie De Nijper, dat in 2014 dichtging, staat gegrift in het collectieve geheugen van Kessel-Lo.

“Pie De Nijper was een zeer bekend danscafé, met centraal in de zaak een prachtige jukebox”, vertelt Tim Mouling, die zeven jaar geleden met zijn vrouw Julie, de ontwerpster Red Juliet, vanuit Leuven naar Borgerhout verhuisde.

Vintage

Na zeventien jaar in de sociale sector gooit Tim Mouling het over een heel andere boeg. “Het was nu of nooit. Waarom zou ik mijn jongensdroom, een eigen bar beginnen, niet combineren met mijn passie voor vintage en muziek? Dit pand, net naast en eigendom van de Kringwinkel, was een unieke gelegenheid. Voor de mensen zal de stap van de Kringwinkel naar Bar Bakeliet letterlijk en figuurlijk klein zijn.”

Tim Mouling heeft iets met vintage. Al sinds zijn elfde, toen hij van zijn overgrootmoeder een oude radio cadeau kreeg. Intussen heeft hij er zo’n 130 verzameld. Onlangs organiseerde hij in Trix in Borgerhout de eerste editie van de Vintage Market Live. Zijn Facebookpagina Vintage Market telt intussen 26.000 leden.

Tapas

Bar Bakeliet zal van dinsdag tot zaterdag vanaf 8.30u tot 19u geopend zijn. “In de ochtend voor een lekkere koffie, ’s middags voor een soepje of een panini”, zegt Tim Mouling. “Op de kaart verder een mooi assortiment wijnen en bieren, ook van de Borgerhoutse brouwerij Cabardouche. Op vrijdag, after work, zorg ik voor een lekkere apero met tapas. En fijne muziek natuurlijk: jazz, blues, rockabilly en de singeltjes in de jukebox. De klanten mogen die zelf bedienen, met oude munten van 5 frank. In Bar Bakeliet dus geen vaste playlists … En op termijn af en toe een optreden.”

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio