Staande ovatie na nieuw baanrecord voor De Pauw en Kneisky op Zesdaagse

Foto: mvh

Staande ovatie na nieuw baanrecord voor De Pauw en Kneisky op Zesdaagse

Print

Voor de aanvang van de vierde nacht van de 75e Gentse zesdaagse stelde Moreno De Pauw vrijdagavond een aanval te willen doen op het baanrecord. Dat stond sinds 23 november 2012 op naam van de Zwitsers Franco Marvulli en Tristan Marguet. Zij legden toen de 166 meter af in een tijd van 8.56. Moreno De Pauw knalde die tijd vrijdagnacht helemaal weg naar 8.45

Morgan Kneisky/Moreno De Pauw kwamen als laatste koppel de piste in voor de tijdrit. De Fransman Kneisky lanceerde Moreno De Pauw ideaal in de baan. De Waaslander zoefde, aangemoedigd door een volgelopen en zinderend Kuipke, over de piste en klokte na 166 meter af in 8.45. Meteen 0.11 beter dan wat de Zwitsers Marvulli/Marguet drie jaar geleden presteerden.

“Ik had vandaag de steun van 150 supporters die speciaal voor mij naar het Kuipke waren afgezakt. Ik werd perfect afgezet door Morgan Kneisky en dan was het aan mij om me het zwart voor de ogen te rijden”, straalde Moreno De Pauw. “Ik ben uitermate blij dat ik dit record op mijn naam heb. Het was een doel geworden voor de start van deze 75ste Zesdaagse van Gent. Wie weet kan ik morgen of overmorgen mijn tijd zelfs nog overklassen?” Tijdens de huldiging kregen Moreno De Pauw en Morgan Kneisky een staande ovatie.

Meer sportnieuws