Beresterke Sven Nys pakt eerste overwinning van het seizoen na spektakelstuk

Foto: Belga

Beresterke Sven Nys pakt eerste overwinning van het seizoen na spektakelstuk

Print

Sven Nys heeft nog eens een veldrit gewonnen. De veteraan toonde zich vandaag beresterk in de GP van Hasselt en liet na een indrukwekkende cross Meeusen en Pauwels achter zich. Het is zijn eerste overwinning in meer dan een jaar tijd.

Veldrijden op Sportwereld.be

Koude temperaturen, snijdende wind en af en toe zelfs wat smeltende sneeuw: het echte veldritweer maakte in Hasselt z’n opwachting. De laatste vijf edities was Kevin Pauwels maar liefst drie keer de snelste en ook nu rekende hij zichzelf vooraf bij de favorieten. “Een heel technisch parcours met korte bochten, dat is echt iets voor mij”, sprak hij vooraf. Maar met een Sven Nys die stilaan de goede vorm te pakken heeft, had Pauwels er alvast een te duchten concurrent bij.

En die concurrent startte stevig. Samen met Tom Meeusen fietste Nys al snel een voorsprong van negen seconden bij mekaar. Pauwels hield zich de eerste ronde nog gedeisd, maar waagde in de tweede ronde dan toch de sprong. Hij vond in geen tijd aansluiting bij het leidersduo. De drie voorin controleerden de cross, de achtervolgers bengelden voortdurend op een tiental seconden.

Kat en muis

Halfweg moest Meeusen een paar metertjes prijsgeven en dat was voor Nys het sein om eens stevig door te trekken. Pauwels en Meeusen zochten mekaar om de voorsprong van de veteraan - een viertal seconden - niet groter te laten worden. Terwijl Meeusen even later leek te gaan barsten, speelden de teruggekeerde Pauwels en Nys voorin een kat-en-muisspelletje.

Het bleek maar schijn: Meeusen knokte zich terug tot bij het leidersduo en trok zowaar in de aanval. Nys kon nog volgen, nu was het Pauwels die wat moeilijkheden kende. In de achtergrond stak ook Dieter Sweeck weer de neus aan het venster. Zes seconden, meer bedroeg zijn achterstand op het drietal niet bij het ingaan van de laatste twee ronden.

Eén jaar en tien dagen later...

Het leiderstrio bleef ondertussen mekaar bestoken. Nys en Meeusen toonden zich nadrukkelijk, Pauwels hield zich koest. Sweeck had ondertussen al de rol moeten lossen en de drie mannen die de koers gemaakt hadden, mochten samen de laatste ronde in.

Daarin versnelde Meeusen. De derde hond leek met het been te gaan lopen, maar dat was buiten een beresterke Nys gerekend. Hij nam over, reed een kloofje van vijf lengten bij mekaar en kwam zo solo aan. Zijn laatste overwinning dateerde van exact één jaar en tien dagen geleden. En deze? Deze was méér dan verdiend.

Meer sportnieuws