SCOOORE LEAGUE. Giants boeken belangrijke zege, Oostende wint klassieker

Antwerp Giants heeft een deugddoende overwinning geboekt tegen Brussels. Het werd 97-77 in de Antwerpse Lotto Arena. Antwerp begon verschroeiend aan de wedstrijd en kwam snel op een 20-0 voorsprong. Halfweg had Brussels wel al iets van die achterstand goedgemaakt (57-39), maar toen was de wedstrijd al lang gespeeld. Basabe en Smith waren matchwinnaars bij de Giants met een sterke prestatie. Oostende blijft aan kop in de hoogste basketbalklasse. De kustploeg was op het veld van Charleroi met 55-59 te sterk in de basketbalklassieker. De Leuven Bears konden voor het eerst winnen dit seizoen. Pepinster verloor met 87-83 in Leuven.

In het Aalsterse Forum pakte Willebroek vrijdag zijn tweede zege van het seizoen gepakt. De Oost-Vlamingen domineerden nochtans in de eerste drie quarters, maar Aalstar stortte in het laatste quarter helemaal in. Willebroek scoorde 28 punten in dat laatste kwart, tegen 12 punten voor Aalstar. Eindstand: 70-77.

In de andere wedstrijd op vrijdagavond hield Luik met veel moeite de zege thuis tegen Bergen. De Luikenaars moesten drie quarters achtervolgen, maar gingen in een spannend vierde kwart toch nog over Bergen. Jones scoorde de vrijworp van de overwinning: 83-82.

Uitslagen:

Vrijdag

Luik - Bergen 83-82
Aalstar - Willebroek 70-77

Zaterdag

Charleroi - Oostende 55-59
Leuven - Pepinster 87-83

Zondag

Antwerp - Brussels 97-77

Bekijk hier de volledige stand in de Scooore! League