Antwerpse politiediensten: “Alert zijn, maar pas op voor paniek”

Een gepantserd politievoertuig houdt een oogje in het zeil in de Pelikaanstraat. Foto: dvd

Antwerpse politiediensten: “Alert zijn, maar pas op voor paniek”

Print

Ook in Antwerpen is de terreurdreiging voelbaar. “Alertheid onder de bevolking is een goede zaak, maar we moeten paniek vermijden”, waarschuwen verschillende politiediensten.

Vijf bommeldingen in één dag in Antwerpen vrijdag. Allemaal loos alarm, maar de dreiging in de stad is voelbaar. Angst lijkt te regeren. Het aantal telefoontjes naar politiediensten met vragen en tips rond de aanslagen in Parijs is groot. De zenuwen staan gespannen. Niet alleen de nasleep van de gebeurtenissen afgelopen week in Frankrijk en Molenbeek baart de veiligheidsdiensten zorgen, ook Salah Abdeslam, de meest gezochte terrorist van het moment, loopt nog altijd vrij rond.

De Antwerpse politiediensten benadrukken dat wie iets verdachts opmerkt, dat altijd mag en moet melden aan de politie. Maar ze vragen ook kalmte. “Het is onnodig om mensen nodeloos bang te maken”, zegt woordvoerster Veerle De Vries. “Elke tip of vraag die we krijgen, wordt grondig onderzocht. De politie is nadrukkelijk aanwezig op straat, zichtbaar en onzichtbaar. Het is vooral zaak om rustig te blijven.”

Nu in het nieuws