Koen Wauters prijst Mechelse gin aan

Koen Wauters met een fles Mr. Special-gin. Foto: rr

Koen Wauters prijst Mechelse gin aan

Print
Mechelen - Een Mechelse gin voor een goed doel. Zanger Koen Wauters liet zich er graag toe verleiden om hem aan te prijzen. De opbrengst gaat naar Special Olympics Belgium.

Manu Gysels en Christophe Deprez zijn de Mechelse ondernemers achter Mr. Gin. “Sinds de lancering voorbije zomer kunnen we de aanvragen nauwelijks nog bijhouden”, zegt Manu. In samenwerking met de mensen van Special Olympics Belgium brengen ze nu Mr. Special uit. “Een gin met een hart voor atleten met een verstandelijke beperking. Als actieve leden van een serviceclub weten wij hoe belangrijk fundraising is voor goede doelen. Daarom dragen we graag ons steentje bij”, vertelt Christophe.

Mr. Special is een gelimiteerde versie van de nieuwe Mr. Gin die momenteel nog niet verkrijgbaar is. “Voor deze nieuwe gin hebben wij zestien van de zeventien botanicals uit het recept van onze huidige ging gebruikt, maar ze werden op een totaal verschillende wijze gedistilleerd. Dit resulteert in een zeer florale, compleet andere smaakbeleving”, legt Manu uit.

1979 stuks te koop

De fles is een combinatie van het Special Olympics-logo en het Mr. Gin-logo, met een opdruk in de kleur van bladgoud. “Het gaat om een gelimiteerde London dry gin waarvan 1979 stuk op de markt komen, het getal dat overeenkomt met het jaar waarin Special Olympics Belgium werd opgericht”, zegt Manu. Een fles kost 79 euro en de opbrengst daarvan is integraal bestemd voor het goede doel.

De exclusieve gin werd donderdagavond voorgesteld tijdens een gala-avond van de organisatie. En heel wat bekende gezichten lieten zich voor de gelegenheid graag fotograferen met de fles gin. Onder hen onder meer Helmut Lotti, Tom Waes en zanger Koen Wauters die in de streek woont. De zanger maakte er zelfs geen punt van om voor een video van de Mechelse gin-specialisten deze Mr. Special aan te prijzen. 

www.mrspecial.be, www.special-olympics.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio