Roltrappen in centraal station al maanden stuk

De roltrappen in Mechelen-centraal zijn meer dan vijftig jaar oud en tot op de draad versleten Foto: Dirk Vertommen

Roltrappen in centraal station al maanden stuk

Print
Mechelen - De roltrappen in het centraal station van Mechelen zijn al maanden stuk. En dat is erg vervelend voor reizigers met een fysieke beperking, zo ervaart Jean-Pierre Keuleers (56). De NMBS zit verveeld met de kwestie en verontschuldigt zich.

Keuleers is ambtenaar bij de stad Mechelen. Tijdens de week pendelt hij elke werkdag vanuit Sint-Niklaas naar zijn job. “Ik wandel met een kruk omdat ik slecht te been ben. Omdat ik niet zo gemakkelijk trappen kan doen, zijn roltrappen of een lift voor mij natuurlijk belangrijk. Ze vergemakkelijken mijn mobiliteit”, vertelt de man.

Maar de jongste maanden is het woon-werkverkeer voor Jean-Pierre Keuleers allesbehalve evident, want alle roltrappen in Mechelen-centraal zijn buiten dienst. In eerste instantie vielen die van sporen 9 en 10 uit, maar daarna tot overmaat van ramp ook die van sporen 7 en 8. “Ik neem aan dat dit voor iedereen met een handicap geen pretje is, evenmin voor mensen die naar de luchthaven willen en hun koffers op de perrons moeten krijgen. Het centraal station is totaal niet meer toegankelijk en dat probleem sleept nu al maanden aan”, stelt de vijftiger.

Bij de NMBS zitten ze erg verveeld met de pannes van de roltrappen. “Ze dateren uit de periode dat het station werd gebouwd, eind de jaren vijftig. Ze zijn tot op de draad versleten”, reageert woordvoerder Paul Van Aelst. Omdat de roltrappen in het Mechelse station ondertussen meer dan 50 jaar oud zijn, is het blijkbaar moeilijk om nog wisselstukken te vinden.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio