Bewoner betrapt dronkaard in woning

Foto: Archiefbeeld Dirk Vertommen

Bewoner betrapt dronkaard in woning

Print
Mechelen -

N.G., een twintiger die illegaal in ons land verblijft, riskeert acht maanden effectief omdat hij dronken en onder invloed van drugs een woning in Mechelen was binnengedrongen.

Openbare aanklager Philippe Van Ingelgem had zijn twijfels over de intenties die N.G. die ochtend eigenlijk had. “Als we de beklaagde mogen geloven, was hij de woning binnengegaan met de bedoeling om er zijn roes uit te slapen. In dit geval gaat het over woonstschennis. Maar hij kan ook andere intenties hebben gehad en dan spreken we over een poging tot inbraak met inklimming. Daar geloof ik meer in”, zei de magistraat.

De feiten deden zich voor op 18 oktober 2015, in de Bautersemstraat. Een aantal woningen grenzen daar aan de stationsparking. De hoge muur, die op de scheidingslijn staat van de parking en de tuinen van woningen, stortte vorig jaar in na een storm. Omdat de muur nog steeds niet is heropgebouwd, kan je daar gemakkelijk in de tuinen van bewoners geraken.

De beklaagde had die nacht doorgezakt met drugs en drank en was mentaal vermoeid. “Hij zocht naar een bed. Niets anders. Van een van de woningen was de achterdeur niet op slot. Mijn cli­ënt heeft eerst nog een paar keer ‘hallo, hallo’ geroepen en toen er niemand reageerde, heeft hij zich neergezet in een zetel. Wat later werd hij door de bewoner betrapt én staande gehouden tot hij is overgeleverd aan de politie. Maar hij had niet de bedoeling om te stelen”, stelt de advocaat.

De rechter zei dat het de gewoonte is om aan de voordeur aan te bellen. Vonnis op 3 december.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio