© REUTERS

Facebook helpt u uw ex te mijden

Alweer een reden minder om diep in het glas te kijken om (tijdelijk) de misère van en vaak met je ex te vergeten. Facebook helpt U voortaan een flink handje. Het sociale netwerk is donderdag een resem optionele ‘tools’ beginnen testen waardoor gebruikers, na een relatiebreuk, hun sociale interacties met hun voormalige partners (en vriendenkring) drastisch kunnen beperken.

Zo is er een tool waarmee je te kennen geeft minder de naam en de foto van je ex op Facebook te willen zien verschijnen zonder dat je hem/haar blokkeert of volledig schrapt.

Facebook wil al jaren weten hoe je er op sociaal vlak aan toe bent, gaande van verliefd, verloofd, getrouwd over “het is moeilijk” tot vrijgezel en/of gescheiden. De nieuwe tools worden geactiveerd van zodra de gebruiker op zijn/haar profiel een verandering in zijn of haar amoureuze toestand signaleert. De veranderingen kunnen daarna worden aangebracht, desnoods tijdens het drinken van enige alcohol om te vergeten dat je iemand in de sociale vergeetput probeert te storten.