Politie rijdt verdachte auto klem: drie opgepakte inzittenden weer vrij

Print
Merksem - Op de Antwerpse Ring ter hoogte van het Sportpaleis heeft de politie kort na 16.30 uur een auto klemgereden omdat de chauffeur een politiecontrole had genegeerd. De Ring was een tijdlang in beide richtingen versperd. Rond 17.15 uur was de rijbaan weer vrij. De drie inzittenden van de wagen mochten inmiddels beschikken.

De federale politie bevestigt dat er een politieactie heeft plaatsgevonden. "We kunnen nu enkel melden dat een verdacht voertuig tot stilstand werd gebracht op Antwerpse Ring", aldus woordvoerster Tine Hollevoet.

Het parket meldt dat een wagen een politiecontrole negeerde. Het voertuig met Franse nummerplaten is klemgereden op het viaduct en drie inzittenden werden uit de wagen gehaald. De inhoud van de koffer werd onderzocht door ontmijningsdienst DOVO. De drie inzittenden werden opgepakt door de politie, maar mochten later op de avond beschikken.

Het federaal parket bevestigt dat er vermoedelijk geen link is met de aanslagen in Parijs.

Het incident veroorzaakte grote hinder tijdens de volle avondspits. De Liefkenshoektunnel werd tot 18.35 uur tolvrij gemaakt. Intussen verloopt het verkeer weer vlot.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio