© Nancy Van Parys

Man die agenten omverreed en vluchtmisdrijf pleegde opgepakt in Slovakije

De man die vorige week dinsdag in Beernem opzettelijk inreed op twee politieagenten is in zijn thuisland Slovakije opgepakt. Dat bevestigen de federale politie en de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen. M.C. was die bewuste avond op de vlucht met een gestolen voertuig.

Dinsdagnamiddag werd in Gent een BMW gestolen. Een patrouille van de politiezone Het Houtsche kreeg dat gestolen voertuig in de gaten aan een tankstation in Beernem. Er zat niemand in de auto, waarop de agenten besloten om de BMW in de gaten te houden. Enkele uren later kwamen drie personen opdagen. Eén van hen kroop achter het stuur van de gestolen wagen.

Het liep helemaal fout toen de politieagenten een controle wilden uitvoeren. De verdachte reed met zijn voertuig in op de politiemensen en vluchtte weg. Hierbij raakte een agent zwaargewond, maar het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar. Even verderop crashte de BMW nog met een ander voertuig. Ook bij dat incident viel een zwaargewond slachtoffer. M.C. vluchtte te voet verder.

Intensief onderzoek heeft zondag in Slovakije geleid tot de arrestatie van de verdachte. Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge vraagt zijn uitlevering.

Nu in het nieuws