© BELGAIMAGE

Een op de vijf vrouwen niet tevreden over voorbehoedsmiddel

Een op de vijf vrouwen is niet tevreden over haar huidige voorbehoedsmiddel. Dat blijkt uit een online onderzoek bij een duizendtal vrouwen tussen 18 en 35 op vraag van het farmaceutische bedrijf MSD. De belangrijkste redenen om te veranderen: ze willen er minder vaak aan moeten denken en ze verkiezen een meer betrouwbare methode.

Uit het onderzoek komt naar voor dat 71 procent van de jonge vrouwen blijft kiezen voor traditionele voorbehoedsmiddelen, zoals de pil, omdat ze de alternatieven niet kennen. Die onwetendheid is te wijten aan het gebrek aan counseling, luidt het. “Slechts 50 procent van de gynaecologen en 25 procent van de huisartsen bespreken meer dan één anticonceptiemethode.”

Volgens de onderzoekers weten veel vrouwen niet dat er andere betrouwbare methodes bestaan die misschien wel beter bij hun levensstijl zouden passen, zoals de niet-dagelijkse methodes. “Een goede counseling is daarom cruciaal om de juiste keuze te maken tussen de dagelijkse pil, de maandelijkse ring, het driejaarlijkse implantaat, het (hormoon)spiraal, de hormonale pleister, enz.”

Dr. Johan Van Wiemeersch, gynaecoloog: “Artsen spelen een belangrijke rol in de keuze van de contraceptieve methode die het best bij de vrouwen past. De keuze voor een bepaalde methode is erg persoonlijk en kan variëren naargelang van de levensfase waarin de vrouw zich bevindt.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio