Deze mannen breken je rug als een twijgje

Foto: Joren De Weerdt

Deze mannen breken je rug als een twijgje

In een verlaten kazerne op ­Wolfstee in Herentals sleuren sterke ­mannen met zandzakken van honderd kilogram. Gezwind zwieren ze met loodzware scheepstouwen en tillen ze ­betonnen ballen. Hier trainen geen gewone atleten. Hier zwoegt het Strongman Team Kempen.

De stevige handdruk van Raf Bensch doet een ­beetje pijn. De aimabele spierbundel is geen ­slapjanus ­zoals u en ik. Afgelopen zomer tilde Bensch zich voor een volle Herentalse Grote Markt tot op het niveau van de Sterkste Man van de Kempen. Drie keer per week laat het Strongman Team Kempen de spieren rollen.

“Mario, Yannick, Rachinikul en ik leerden elkaar ­kennen in een fitnessclub in Westerlo”, schetst Raf. “We sloegen letterlijk de handen in elkaar om te ­trainen op onderdelen van strongman, een sport waarin de kracht en uithouding van atleten wordt getest. Eerst ­trainden we in openlucht op een verlaten parking met een ­minimum aan materiaal. ­Gestaag vonden gelijkgezinden de weg naar ons clubje. Wat later leerden we ­Joachim ­Callebaut ­kennen. Joachim is de eigenaar van Crossfit ­Lividum in ­Herentals. Hij stelde ons voor om te ­trainen in de oude legerkazerne op Wolfstee.”     

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio