© REUTERS

© REUTERS

1/2

Thalys- en NMBS-treinen rijden normaal, voorlopig geen verkeershinder aan Franse grens

Het Thalys-verkeer rijdt zaterdag volledig normaal, zo laat het netwerk van hogesnelheidstreinen weten. De treinen van de Belgische spoormaatschappij NMBS ondervinden eveneens geen gevolgen van de aanslagen in Parijs. Er is voorlopig ook geen verkeershinder aan de Franse grens, ondanks de grenscontroles na de bloedige aanslag in Parijs. Dat bevestigt het Vlaams Verkeerscentrum.

“Het treinverkeer rijdt zaterdag normaal. We raden reizigers wel aan om de realtime informatie in het oog te houden”, zegt Thalys-woordvoerster Bérengère Vuathier. De veiligheidsmaatregelen op de perrons in Parijs en Brussel zijn verscherpt. Ook zijn de controles op de treinstellen zelf, die ingevoerd werden na de verijdelde aanslag van 21 augustus, nog van tel. Thalys zegt dat reizigers met bestemming Parijs hun ticket kosteloos kunnen annuleren of omboeken. Ook de NMBS zegt dat haar treinen momenteel normaal rijden.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht niet meteen problemen op de weg. “Enerzijds is het zaterdag, dan is het iets rustiger op de weg, anderzijds is er nog steeds doorgang”, klinkt het. “We houden de situatie in de gaten, maar voorlopig zien we geen problemen. Uiteindelijk blijven de grenzen open en worden enkel gerichte controles uitgevoerd”, aldus woordvoerder Peter Bruyninckx.