© JB

Meubelstoffering versus palliatieve thuiszorg zorgt voor balans

Claire Van den Bogaert (55) startte tien jaar geleden met haar job als stoffeerder, zeg maar het terug opmaken van allerlei zitmeubelen. Een ambachtelijk job die liefde voor het vak, vele uren werk en een gigantische vakkennis vereist.

Jan Boey

Een en ander kwam in een stroomversnelling toen ze haar job als etalagiste in de confectiewereld beu was. “Ik wou wat anders doen. Deed een test loopbaanheroriëntering en daaruit kwam het stofferen van meubels als mijn nieuwe interesse bovendrijven. Na zes jaar avondschool en tien jaar werkervaring kan ik zeggen dat meubels stofferen een complexe zaak is, nooit is iets hetzelfde en het blijft een combinatie van denkwerk en vormgeving”, legt ze uit in haar atelier aan de Mechelsesteenweg 94 in Blaasveld.

De zaken draaien steeds beter, maar de stap om het voltijds te doen is nog niet gezet. “Ik wou vooral een basisinkomen en doe dit nog in bijberoep. Ik combineer dit met werk in de sociale sector, oa. administratieve taken in de palliatieve thuiszorg. Iets totaal anders, maar het houdt mijn leven in balans”. http://www.ateliervandenbogaert.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio