© SL

Supporters Lierse willen meer inspraak

De vzw GeelZwart organiseerde in De Colibrant een informatieavond over de mogelijkheden om meer zeggenschap af te dwingen bij hun favoriete voetbalclub. Twee Engelse sprekers en de voorzitter van Act As One, de organisatie van Antwerpfans, legden uit hoe dat kon.

Sylvain Liekens

GeelZwart begon in 2011 met acht Lierse-fans. Ze zaten al rond de tafel met het clubbestuur en het supportersverbond en met de sfeergroep Yellow Black Army. Na wat ze zelf als “de coup van Maged Samy” omschrijven, viel het overleg begin dit jaar stil.

GeelZwart is ervan overtuigd dat de Egyptische sponsor ooit zal wegvallen en wil op dat moment klaarstaan om de club te redden.

Op termijn wil de organisatie zelfs een deel van Lierse verwerven. Om zich te laten inspireren bij hoe dat in zijn werk kan gaan, nodigde woordvoerder Maxime Penen drie sprekers uit. Ben Shave van Supporters Direct (SD) beet de spits af. Zijn vereniging is actief in meer dan twintig landen en helpt supporters die meer inspraak in hun club willen. Hij verwees naar het geslaagde voorbeeld van FC Groningen waar supporters een vetorecht hebben als de clubkleuren of het logo te sprake komen. “Supporters moeten bij het hart van de club betrokken worden. Een voetbalclub is veel meer dan een zakelijke onderneming. Juist vanwege die sociale dimensie horen supporters hun zeg te hebben bij hun club.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

info@geelzwart.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio