Lien en Judith openen exclusief Salon Divers

Lien Sledsens en Judith Van Herck in Salon Divers, waar lingerie, taxidermie, muziek en kunst elkaar vinden. “Een pand met zulke mogelijkheden vind je nooit in het centrum”, legt Judith uit. Foto: Joris Herregods

Lien en Judith openen exclusief Salon Divers

Print
Antwerpen 2018 -

Een luxueuze boetiek, open atelier en locatie voor workshops en exclusieve concerten. Of ook wel Salon Divers, het creatieve geesteskind van twee Antwerpse ontwerpsters, Lien Sledsens en Judith Van Herck.

Salon Divers huist in een uniek pand op de Plantin en Moretuslei. Aan de barokke voorgevel schommelt een uithangbord met het logo van het kersverse project: een zwarte en witte zeemeerminstaart.

“Het logo is geïnspireerd op de zeemeermin die aan de weelderige voorgevel hangt. De positie van de twee staarten is een knipoog naar het huisnummer 69”, aldus Lien.

“De sfeer van dit pand is uniek. Een locatie met zo veel ruimte en mogelijkheden in het centrum vinden, is niet haalbaar.”

In de winkel vind je exclusieve producten van Antwerpse kunstenaars en ontwerpers. Lien Sledsens verkoopt collages en ontwerpt gepersonaliseerde uitnodigingen en kaartjes. Judith Van Herck verkoopt haar luxueuze lingeriesetjes met perfecte pasvorm.

Taxidermist Viktor Leestmans bekleedt de shop met betoverende vlinders, insecten en dierenskeletten. Studio Collect presenteert er haar veelzijdige juwelencollectie.

Toni Taloni gebruikt de winkel als verkooppunt voor zijn exclusieve schoenencollectie. Het ruime winkelpand is gedecoreerd met zwevende planten en airplants.

En het strakke interieur, ontworpen door OAK architecten, vormt een mooie harmonie met de authentieke en imposante plafonds, muren en open haarden van het pand.

Verder plannen de vrouwen workshops en exclusieve huiskamerconcerten in intieme sfeer. De concerten worden georganiseerd door LNCH, een Antwerps initiatief dat live muziek terug in de stad wil brengen.

Plantin en Moretuslei 69, open op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u, www.salondivers.com

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio