© Patrick Hattori

Verdachten kort na overval op juwelier opgepakt

Drie verdachten van een overval op juwelier De Boeck in de Sint-Katelijnestraat in Mechelen zijn dinsdagmorgen kort na de feiten opgepakt. De zaakvoerder kreeg een klap met het wapen waarmee de overvallers hem bedreigden.

Sven Van Haezendonck

Een toevallige voorbijganger was dinsdagmorgen omstreeks 11u getuige van de feiten, en verwittigde meteen de politie. In de juwelierszaak zelf was het stil alarm geactiveerd. Daardoor was de politie bijzonder snel ter plaatse.

"Onze collega's hebben in totaal drie verdachten opgepakt. Toen onze eerste interventieploeg ter plaatse kwam, liep een van de overvallers net buiten. Hij probeerde nog te vluchten, maar onze mensen konden hem na een korte achtervolging inrekenen", vertelt woordvoerder Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen.

Een vrouw was dinsdagmorgen de zaak binnengestapt. Ze vroeg inlichtingen over enkele juwelen. "Even later ging ze opnieuw naar buiten en heeft ze de deur opengehouden voor de twee overvallers", reageert juwelier Rudy De Boeck aangeslagen. Normaal geraak je de winkel niet zomaar binnen, want de deur wordt telkens vergrendeld.

Aanzienlijke partij juwelen

De twee gemaskerde gangsters bedreigden de zaakvoerder met een wapen. Met dat wapen kreeg het slachtoffer ook een klap op het hoofd. De daders maakten een aanzienlijke partij juwelen buit. Ver geraakten ze daar niet mee, want de politie kon ze snel vatten. “Bij een huiszoeking hebben we nog een man en een vrouw opgepakt”, zegt hoofdinspecteur Van de Sande.

Getuigen hadden de vrouw en de twee andere verdachten zien praten, wat erop zou kunnen wijzen dat ze medeplichtig is. Ook zij werd opgepakt, ze wordt eveneens voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De politie kon zowel de buit als het wapen dat bij de overval werd gebruikt reeds terugvinden.

Het is al de tweede overval in korte tijd in de binnenstad van Mechelen. Maandagnamiddag pakte de politie nog een twintiger op die zaterdagmiddag krantenwinkel 'Bij Jessie' op de Steenweg had overvallen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio