Overval op ex-kelner in scène gezet

Foto: WDK

Overval op ex-kelner in scène gezet

Print
Mechelen - De rechter heeft een 22-jarige ex-kelner uit Mechelen schuldig bevonden aan loondiefstal. De beklaagde ensceneerde een overval om 9.600 euro te stelen van zijn ex-werkgever. Hij kreeg acht maanden met uitstel gedurende drie jaar.

Beklaagde Noureddine A. heeft tot op zijn proces volgehouden dat hij het slachtoffer is geworden van een overval, maar het parket heeft daar nooit veel geloof aan gehecht.

Hamvraag was dan ook of de beklaagde de toenmalige uitbaatster van café De 5 Vaten, Sonja C., tijdens de nieuwjaarsochtend van 1 januari 2014 heeft bestolen van de inkosten van nieuwjaarsnacht, of dat A. echt het slachtoffer van een gewapende overval was?

Volgens het parket, bij monde van Lieselotte Claessens, moet er niet aan getwijfeld worden dat de beklaagde alles in scène heeft gezet. “Maar buiten zware vermoedens, zijn er geen harde bewijzen om mijn cliënt te veroordelen”, stelde strafpleiter Frédéric Thiebaut.

Pepperspray

Het verhaal begint op oudejaarsavond in café De 5 Vaten, in de schaduw van de kathedraal. Daar was A. toen hulpkelner. Hij werkte de hele nacht door en de kassa bleef rinkelen. Toen het café rond 8u de deuren sloot op nieuwjaarsdag, was er 9.600 euro aan ontvangsten. Geld dat A. tot ’s anderendaags mocht bijhouden.

De beklaagde heeft na de sluiting van het café nog enkele medewerkers thuis afgezet. Het laatste personeelslid werd afgezet in de buurt van de Polderstraat. Aan de Winketkaai vond de beklaagde plots zijn weg niet meer. Hij was even in zijn auto blijven zitten, tot het portier plots werd opengetrokken. Een onbekende man spoot A. met pepperspray in de ogen. Het geld, dat in een omslag aan de voeten van een van zijn passagiers had gelegen, werd door de overvaller meegegrist, beweerde A.

De rechter volgde het parket en veroordeelde A. Die moet nu ook aan de burgerlijke partij het gestolen geld, 9.600 euro, terugbetalen. De beklaagde kan tegen het vonnis nog in beroep gaan.
 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio