Onthaalmoeder vrijgesproken voor dooreenschudden baby

Print
Brugge -

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 42-jarige ex-onthaalmoeder vrijgesproken voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan een meisje van acht maanden. Baby R. had symptomen van het shakenbabysyndroom, maar de rechter oordeelde dus dat het slachtoffer niet dooreengeschud was door de onthaalmoeder.

Op 6 februari 2013 ging R. voor het eerst naar onthaalmoeder V.H. in Sint-Kruis Brugge. Het meisje werd ziek, en keerde pas de volgende woensdag, op 13 februari, terug naar de onthaalmoeder. In de namiddag belde de beklaagde naar de ouders om te melden dat er iets serieus mis was met het kindje. In het ziekenhuis werd een dubbele hersenbloeding vastgesteld. Voor dit letsel werd in de buik van R. een pompje ingeplant. Op die manier kan de druk op haar hersenen verlicht worden.

De onthaalmoeder kwam snel in het vizier als verdachte. De verwondingen wezen er immers op dat het slachtoffer wellicht door elkaar geschud was. De verdediging merkte op dat haar cliënte vanaf dag 1 als enige schuldige gezien werd. “De onderzoekers hebben geen enkel ander spoor onderzocht. Alles berust op insinuaties, er is geen enkel objectief bewijs”, aldus meester Ellen Eneman.

.

Nu in het nieuws