"Efteling opent duurste attractie in geschiedenis in 2017"

Foto: MyImages - Micha / Shutterstock

Vakantie

"Efteling opent duurste attractie in geschiedenis in 2017"

Print
In 2017 viert het Nederlandse pretpark Efteling zijn 65ste verjaardag en als het van het park afhangt zal dat natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Zo zouden er momenteel plannen zijn om een nieuwe attractie te bouwen om die verjaardag te vieren, meldt de website Looopings.nl. De Symbolica moet de duurste attractie ooit worden in de Efteling.

De Symbolica wordt een een overdekte pretparkattractie of 'darkride'. In tegenstelling tot klassieke darkrides zullen de wagentjes bij de Symbolica niet over een stalen rail rijden, maar glijden ze als het ware over de grond langs verschillende scènes. Symbolica zal in het teken staan van Efteling-mascotte Pardoes. Het ontwerp is van de hand van Efteling-tekenaar Sander de Bruijn die ook al achtbaan Baron 1898 ontwierp.

De bouwwerken aan de attractie zouden al in het voorjaar van 2016 beginnen, al moet de woordvoerder van de Efteling toegeven dat de exacte timing nog niet bekend is. "Over het openingsjaar van de attractie is intern nog geen beslissing genomen", klinkt het. Vast staat wel dat deze miljoeneninvestering uiteindelijk de duurste attractie ooit in de geschiedenis van het park zal opleveren. 

 

 

NIET TE MISSEN