© BERT DE DEKEN

Marjanne Moonen (Amu) rijft felbegeerde Bib Gourmand binnen

Chef-kok Marjanne Moonen (33) heeft haar Bib Gourmand beet. “Hier heb ik altijd van gedroomd”, glundert ze. “Een onderscheiding voor de beste prijs-kwaliteitverhouding is wat elke kok wenst.”

Guy Van Nieuwenhuysen

Marjanne had al eens een Bib Gourmand, toen ze nog chef-kok was in het restaurant Lozio, maar nu haalt ze de onderscheiding binnen voor haar eigen restaurant Amu in de Patersstraat. Ze heeft er lang op moeten wachten. Vorig jaar was ze nog erg ontgoocheld toen ze ernaast gegrepen had. Toen werd er geen enkele Bib Gourmand in de Kempen uitgereikt.

“Dit jaar ben ik de enige in de Kempen”, juicht Marjanne. “In Antwerpen zijn er drie restaurants met een Bib Gourmand bijgekomen.” Michelin bedacht dit jaar 169 restaurants in België met deze onderscheiding. In Vlaanderen zijn er elf nieuwe restaurants bekroond, waarvan vier in de provincie Antwerpen.

Nu de Bib Gourmand binnen is voor Amu, een restaurant waarin uitsluitend vrouwen werken, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. “In de Gault&Millau-gids heb ik nu een score van 13 op 20. Ik zou het fantastisch vinden als ik naar 14 op 20 zou stijgen.”

Lees dinsdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio