Volleybal 1STE NATIONALE (m)

Amigos nog niet helemaal op toerental

Print

Nieuwkomer Amigos Zoersel moet zich voorlopig tevredenstellen met zes punten uit vier wedstrijden. Tegen Gembloers zag het er zaterdag nochtans goed uit, tot het op het einde van de tweede set in elkaar stuikte. Morgen al krijgt Amigos de kans om zich tegen Wespelaar te herpakken.

“De eerste set tegen Gembloers wonnen we vrij vlot”, zegt trainer Peter Speckstadt. “En ook in de tweede set leek er geen vuiltje aan de lucht. We domineerden en rond de kaap van twintig telden we een viertal punten voorsprong. Alleen pakten we op dat moment net vijf punten na mekaar. Plots waren we aangeslagen en uiteindelijk gaven we die tweede set uit handen. Mentaal kwam dat hard aan en we misten onze start in de derde beurt. In deel vier leek het erop dat we ons via 10-10 nog zouden herpakken. Door enkele twijfelachtige beslissingen van de ref verloren we echter de pedalen. Er vielen enkele kaarten en eigenlijk liepen we voortdurend achter de feiten aan. Ik vind het vooral jammer dat we de tweede set niet pakten, maar ik zie wel dat we ons stilaan beter aan het niveau aanpassen. Je voelt dat er meer inzit. Het is alleen jammer dat het er op dit moment nog niet uitkomt.”

Morgen speelt Zoersel een inhaalwedstrijd tegen Wespelaar. “Veel tijd om bij het verlies tegen Gembloers stil te staan, is er niet. Het is aan ons om ons te herpakken. Het parcours is echter niet gemakkelijk, want er zijn in deze reeks veel ploegen aan elkaar gewaagd.”

MEEST RECENT