“Voor de rust was er geen vuiltje aan de lucht”

Joris Jaspers. Foto: smb

Voetbal4de klasse Csint-lenaarts - Aanvoerder Joris Jaspers en Sint-Lenaarts gaan na de pauze ten onder

“Voor de rust was er geen vuiltje aan de lucht”

Print

Na tien ongeslagen wedstrijden op rij was het zaterdag dan toch zover. KFC Turnhout diende Sint-Lenaarts zijn eerste nederlaag van het seizoen toe. “Het had eigenlijk niet zover moeten komen”, vond aanvoerder Joris Jaspers.

De eerste helft leek er voor Sint-Lenaarts ook geen vuiltje aan de lucht. Fasseur schoot de thuisploeg op voorsprong en Sint-Lenaarts leek een makkelijke avond tegemoet te gaan. “Voor de rust speelden we erg goed en aantrekkelijk voetbal”, begint Jaspers. “We waren ook heel stevig in de duels. Na de rust was dat weg en werd de afstand tussen de verdediging en de aanvallers veel te groot. Toch creëerden wij nog altijd drie grote kansen, groter dan Turnhout ooit kon afdwingen.”

“Alleen scoorden zij wel twee keer na evenveel mislukt genomen hoekschoppen. De eerste viel na wat geharrewar onorthodox in doel en de tweede werd verlengd naar de vrijstaande Versmissen, die maar in te duwen had. Voor de rest creëerde Turnhout niets. Dat maakt ons verlies zo jammer. En waar het de laatste wedstrijden in het slot een beetje meezat, gingen de laatste pogingen van Fariat en Lansu er deze keer niet in.”

Voor het spelniveau na de rust baarde Jaspers toch wat zorgen.

“We opteerden te veel voor hoge en verre voorzetten en dat ligt ons niet. Wij moeten het meer van ons voetbalvermogen en hebben kregen er ook de ruimte op het middenveld voor. Alleen benutten dat we niet goed genoeg.”

Sint-Lenaarts krijgt nu de kans om het verlies zaterdag in Rijkevorsel op het veld van Zwarte Leeuw recht te trekken. “Al zal dat wel zonder mij moeten gebeuren. Ik zal geschorst moeten toekijken. We moeten nu niet alles overboord gooien, maar gewoon hard voor de derby blijven werken. Zo’n match geeft toch altijd iets extra’s. Het is aan de anderen om dit verlies recht te trekken”, besluit de aanvoerder.

Meer sportnieuws