Voetbal 3de klasse B - Robby Gauwloos Rupel Boom

“Klaar om remonte verder te zetten”

Print

Rupel Boom trekt woensdag naar Tienen. Na een vrij weekend is dat voor Robby Gauwloos zijn eerste officiële match als hoofdtrainer. “Uiteraard ben ik blij dat die interimperiode erop zit. Iedereen heeft graag duidelijkheid. Na zes weken van onzekerheid weet ik nu dat ik T1 blijf.”

Met Glen De Boeck als technisch adviseur. Zo’n constructie staat altijd mooi op papier, maar hoe gaan jullie dat invullen?

Robby Gauwloos: “Er zijn duidelijke afspraken over gemaakt. Ik leid de trainingen en stel de ploeg op, maar kan zo vaak als nodig overleggen met De Boeck. Daar ga ik veelvuldig gebruik van maken, want ik weet dat ik veel van hem kan opsteken. Ik was tot dusver alleen T1 in provinciale terwijl hij al meerdere eersteklassers onder zijn hoede had. Het lijkt me evident dat ik heel wat van hem kan leren. Glen was de voorbije weken vaak op trainingen en wedstrijden aanwezig en sprak ook al met de spelers. Zo lang hij geen club in eerste heeft, zal dat zo blijven. Daar kunnen we allemaal beter van worden.”

Rupel Boom staat voor drie cruciale matchen.

“De duels met Tienen, Diegem en Grimbergen moeten punten opleveren. Al zullen ze bij de tegenstrever precies hetzelfde redeneren. Ik denk wel dat we klaar zijn om de remonte verder te zetten. Er is een positieve evolutie merkbaar in ons spel. Als we die lijn kunnen doortrekken, zal Rupel Boom snel enkele plaatsen stijgen.”

Ploegnieuws: Lodders is geschorst, maar Vogels, Nijs en Gommers zijn inzetbaar. Cornelissens (knie) is twijfelachtig.Kern: Otte, Gommers, Vogels, Pellegriti, Nick Van Der Westerlaken, Van Tricht, Denys, Kil, Challouk, Matthysen, Put, Nijs, Hens, Kliché, Andy Van Der Westerlaken, Van Den Wildenberg.

MEEST RECENT