Krokodillen vervangen bewakers gevangenis

Krokodillen moeten gevanissen in Indonesië bewaken Foto: AFP

Krokodillen vervangen bewakers gevangenis

Print

Het hoofd van het Indonesische agentschap voor de strijd tegen verdovende middelen (BNN) wil een streng beveiligde gevangenis op een eiland neerpoten, die door krokodillen bewaakt wordt. De gevangenis zou bedoeld zijn voor terdoodveroordeelde drugshandelaars, aldus een verantwoordelijke.

Het hoofd van de BNN, Budi Waseso, zei zelfs dat hij persoonlijk de meest woeste krokodillen zou zoeken om de instelling te bewaken. ‘We zullen daar zoveel mogelijk krokodillen zetten’, aldus Waseso geciteerd door de informatiewebsite Tempo.

De dieren zouden betere bewakers zijn om ontsnappingen te voorkomen, aangezien ze niet toegeven aan omkoping, aldus de controversiële voormalige verantwoordelijke van de politie. Het project staat nog in de kinderschoenen. Er is nog geen plaats noch potentiële openingsdatum beslist.

Tientallen mensen zijn ter dood veroordeeld voor drugshandel in Indonesië. In april werden acht veroordeelden, onder wie zeven buitenlanders, terechtgesteld. Volgens de overheid is momenteel geen enkele executie voorzien.

.

Nu in het nieuws