Cédric Cherain geeft winst niet meer uit handen in de Condroz

Foto: JEFFREY GAENS

Cédric Cherain geeft winst niet meer uit handen in de Condroz

Print

Cédric Cherain (DS3 WRC) heeft zondag de Rally van de Condroz aan zijn palmares toegevoegd, dat is de slotmanche in het Belgische kampioenschap. De Luikenaar bouwde in Hoei zijn reeds comfortabele voorsprong van zaterdag nog uit. Stéphane Lefebvre (DS3 R5) was tweede op 1:41.3, David Bonjean (Citroën C4 WRC) volgde als derde op 4:10.3 van de leider.

Door een mechanisch defect in zijn DS3 WRC moest Yves Matton de vierde plaats aan Xavier Baugnet (Ford Fiesta R5) laten. Kris Princen (Peugeot 208T16 R5) zag zijn kansen op een podiumplaats in de eindstand van het BK zaterdag in rook opgaan. De tweevoudige winnaar van de Condrozrally reed lek en eindigde uiteindelijk op de achtste plaats in Hoei.

Freddy Loix was eerder al zeker van zijn derde eindzege op rij in het Belgische kampioenschap.

"Ik heb twee kleine foutjes gemaakt. Gelukkig hadden die voor mij geen gevolgen", geeft Cherain toe. Na de eerste racedag op zaterdag had de piloot van het Italiaanse D-Max al een voorsprong van 41.5 uitgebouwd op de Fransman Stéphane Lefebvre (DS3 R5). "Zondag heb ik geprobeerd om het verschil groter te maken zonder vol voor de aanval te kiezen. Ik heb dus niet geprobeerd om het tempo nog meer de hoogte in te jagen", zegt Cherain, die uiteindelijk nog een dikke minuut extra pakte op eerste achtervolger Lefebvre.
"Dit is mijn tweede overwinning in 2015 nadat ik eerder won in de Rally van Wallonië, maar deze smaakt toch iets zoeter. De

Condrozrally behoorde altijd al tot mijn favorieten", zegt Cherain, die voor het eerst zijn DS3 R5 inruilde voor een WRC-versie. "Voor een eerste keer in een WRC ben ik tevreden. Mijn team heeft een uitstekende auto afgeleverd."
 

Meer sportnieuws