Berchem laat kansen én dure punten liggen tegen Hamoir

Archiefbeeld Foto: koen fasseur

Berchem laat kansen én dure punten liggen tegen Hamoir

Print

Wie zijn kansen niet afwerkt, krijgt het deksel op de neus. Een eeuwenoud cliché in het voetbal, maar voor Berchem wel van toepassing vandaag. Hamoir nam het geschenk maar wat graag aan en liet de thuisploeg achter met een serieuze kater.

Het eerste halfuur was weinig begeesterend van beide ploegen. Hamoir weigerde dan wel zich te komen ingraven, de aanvallen van de thuisploeg verliepen aanvankelijk te rommelig om zelfs maar in de buurt van doelman Pierret te geraken.

Pas in het derde kwartier schakelde Berchem een versnelling hoger. Nick Carrez verstuurde een eerste waarschuwing, terwijl de mee opgerukte Badiane er niet in slaagde de aflegger van Eboigbe te kadreren. En toen had van Kruijssen - alleen voor doel afgezonderd door Carrez - al de grootste kans recht op de vuisten van Pierret geschoten.

Hamoir zette er, zowel voor als na de rust, enkele stevige pogingen van de bedrijvige Amrous tegenover. De mannen van trainer Stef Van de Velde kwamen zelfs helemaal goed weg op een hoekschop, voorlangs gekopt door Lecerf. Veel verder nog in de tweede helft moest ook Paridaans redding brengen op de achterlijn.

De thuisaanhang zag het niet graag gebeuren, maar Berchem had zijn lesje duidelijk niet geleerd. De ingevallen Beckers reageerde het snelst op een van de paal terugkerend schot en schoof beheerst de 0-1 tegen de touwen. Van de Velde haalde dan maar Verstraeten van de bank om het tij te keren. Met de net herstelde middenvelder ging de thuisploeg alles of niets spelen, maar ook dan hield Hamoir zonder veel moeite stand.

Na twee nederlagen op een rij zakt Berchem naar de buik van het klassement. Woensdag wacht al een volgende zespuntenmatch op Hoogstraten.

Doelpunten: 77’ 0-1 Beckers

Berchem Sport: Smet, Mununga, Badiane, Paridaans, Van Minnebruggen, Djoum (60’ Gregory Carrez), Absisan (80’ Verstraeten), Geuens, Eboigbe (60’ Deryck), Nick Carrez en van Kruijssen.

Meer voetbalnieuws