Paus zet hervorming curie resoluut door

Foto: REUTERS

Paus zet hervorming curie resoluut door

Print

Paus Franciscus wil de hervorming van de curie resoluut doorzetten. Dat heeft hij zondag gezegd naar aanleiding van Vatileaks 2, zo meldt Radio Vaticaan. Het nieuwe schandaal zorgt al meer dan een week voor ophef en klaagt de corruptie in het centrale bestuursapparaat van de Kerk aan.

‘Ik weet dat velen onder u in de war zijn gebracht door de inhoud van de confidentiële documenten die zijn uitgelekt’, zei Franciscus tijdens het angelusgebed op het Sint-Pietersplein in Rome. ‘Ikzelf heb gevraagd deze documenten op te stellen en ik en mijn medewerkers kennen al lang de inhoud ervan. Ik heb trouwens al eerder in dit verband de nodige maatregelen genomen en die beginnen resultaten op te leveren waarvan er sommigen al duidelijk zichtbaar zijn.’

Diefstal

Hij betreurde de diefstal en de publicatie van de documenten die er volgens sommige waarnemers op gericht zijn om de curiehervorming van de paus te dwarsbomen. ‘Ik kan u echter verzekeren dat ik er niet voor terugdeins de hervorming van de curie resoluut door te zetten’, voegde hij eraan toe.

Volgens Radio Vaticaan zijn de uitspraken van de paus een duidelijke publieke verwittiging aan het adres van allen die de curiehervorming willen dwarsbomen. 'Welke obstakels men ook opwerpt, ik zet de hervorming door', besloot paus Franciscus.

.

Nu in het nieuws