“Marthe heeft dit echt verdiend”

De medestudenten van Marthe gaan helemaal uit de bol als ze horen dat ze het nieuwe K3-meisje is geworden. Foto: Dirk Van de Velde

“Marthe heeft dit echt verdiend”

Print
Kontich / Duffel -

Ze moest tot het allerlaatste moment wachten, maar toen kwam Kristel toch met het verlossende nieuws: Marthe De Pillecyn (19) uit Kontich vormt samen met Klaasje en Hanne de nieuwe bezetting van K3. Haar schoolkameraden in Duffel wisten met hun vreugde geen blijf.

“Kippenvel, ongelooflijk, dit is fantastisch. Ik heb een hele week niet geslapen, en heb nu opnieuw een week vakantie nodig.” Ilse Laeken, leerkracht Verzorging en stagebegeleidster van Marthe was net na de bekendmaking van de winnaressen in alle staten. “Ze heeft dit echt verdiend, de andere twee meisjes trouwens ook. Marthe had ons deze week nog beloofd dat ze bij een overwinning snel zou langskomen, we zien er nu al naar uit.”

De refter van het Sint-Norbertusinstituut, kortweg SNOR, was nog voller gelopen dan vorige week. Bijna 200 leerkrachten en medeleerlingen van Marthe waren opgedaagd om de grote finale van de wedstrijd samen te volgen. Marthe begon er dit jaar nog aan haar zevende jaar Kinderzorg. Daar komt met haar overwinning wel een eind aan.

“Een aantal collega’s zijn de hele dag bezig geweest om de zaal mooi in te kleden en ballonnen te vullen met helium”, vertelde Annick Beirinckx, pedagogisch directeur van de eerste drie leerjaren. “Het nieuwe lied gaat over 10.000 luchtballonnen, dus we vonden dat wel passen. De leerlingen konden er kaartjes met boodschappen voor Marthe opschrijven en na de uitzending hebben we ze dan losgelaten.”

MEEST RECENT