© BELGA

Colruyt, OKay en OKay Compact roepen ‘Bereide Américain’ terug

Colruyt, OKay en OKay Compact roepen het product ‘Bereide Américain’ terug nadat bij microbiologische controles door het labo van Colruyt de aanwezigheid van listeria monocytogenes werd vastgesteld. Klanten wordt gevraagd om het product niet te consumeren en naar de winkel terug te brengen, waar het zal worden terugbetaald, klinkt het vrijdag.

Listeria monocytogenes “kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen”, aldus de Colruyt-groep in een persbericht. “Mogelijke symptomen van besmetting door listeria zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel).”

De Bereide Américain van ongeveer 200 gram werd verkocht van 4 november tot en met vrijdag 6 november in de versafdelingen van OKay, OKay Compact en de Colruyt-winkels in Dilbeek, Etterbeek (Jourdan), Laken, Kasteelbrakel, Stabroek, Lebbeke, Moeskroen, Courcelles, Quievrain, Herve, Wommelgem en Lanaken. Bij Colruyt heeft het product het artikelnummer 11080, bij OKay en OKay Compact 37580. Alle betrokken winkels haalden het product al uit de rekken.

De Colruyt-groep benadrukt nog dat er niets mis is met de producten op basis van gemalen rundvlees uit de Colruyt-beenhouwerijen en de beenhouwerijtogen met zelfbediening.