Vrouw (72) doodgeschoten na inrijden op soldaten

Print

Bij nieuw geweld in Israël en de bezette gebieden zijn vrijdag twee Palestijnen gedood, onder wie een 72-jarige vrouw. Zij liet het leven toen Israëlische soldaten aan een versperring van het leger ten noorden van Hebron op haar auto schoten, deelde het Palestijnse ministerie van Gezondheid mee. Een legerwoordvoerder in Tel Aviv zei dat de vrouw “met haar auto probeerde in te rijden op een groep soldaten”. Daarop openden die het vuur.

Bij botsingen met Israëlische militairen aan de rand van Gazastrook werd vrijdag een 23-jarige Palestijn gedood. Negen anderen liepen schotwonden op.

Bij een aanval met een mes door een Palestijn op de Westelijke Jordaanoever raakte een Israëliër vrijdag zwaargewond. De dader kon volgens het leger ontkomen.

Twee Israëlische adolescenten raakten vrijdag op de Westelijke Jordaanoever gewond wanneer onbekende gewapende mannen in Hebron het vuur openden bij de Tombe van de Patriarchen, een heiligdom voor zowel joden als moslims, meldde het Israëlische leger. Een van hen, een 16-jarige, is er erg aan toe, de andere, die 18 jaar oud is, raakte lichtgewond, preciseerde een legerwoordvoerder.

MEEST RECENT