© Leo De Nijn

Heffenaar Willy Verworst maakt nieuwe kortfilm

Amateurfilmer Willy Verworst (69) uit Heffen heeft een nieuwe kortfilm klaar: ‘Het Spook van ’t Zennegat’. De nieuwe productie speelt zich af in het boerenleven van negentig jaar terug rond het Zennegat en het Broek in Blaasveld.

Leo De Nijn

Amateurcineast Willy Verworst filmt al meer dan 40 jaar. In al die jaren maakte hij al meer dan vijftig kortfilms. “Samen met drie andere Mechelaars, Hedwig D’Huyvetter, Johan Leemans en Fred Lamon, richtte ik jaren geleden het productiehuis M.A.F.I.A. (Mechelse Amateur Filmers in Actie) op.”

Vorig jaar maakte ik de oorlogsfilm, ‘Lisa’, maar ‘Het Spook van ’t Zennegat’, is nog beter. Ook omdat de cast allemaal toneelacteurs zijn van het Echt Mechels Theater. Ook Tina Jonckers schreef mee aan de dialogen. De film is volledig in het Mechels dialect gesproken”, vertelt Verworst.

‘Het Spook van ’t Zennegat’ is een mysterieuze legende die zich afspeelt in donkere hoeken van onze contreien en terug gaat naar het Interbellum, de jaren dertig, een periode waarin iedereen nog vol bijgeloof was. Dat was niet anders bij de bewoners rond het Zennegat.

Het verhaal zelf is dat van de scherpe tongen van enkele dorpsbewoners. Zeg maar landlopers die iedereen – veelal op café – konden wijsmaken wat ze graag wilden. “Het is op deze manier dat het (denkbeeldig) spook wordt geboren. De hoofdrolspelers zijn vier landlopers en een aantal oudere vrouwen die graag in de kroeg zitten. Marginaal volk dat eigenlijk nooit gewerkt heeft, tenzij ze ‘s nachts met de lichtbak op strooptocht gingen”, lacht de regisseur.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio