Vrouw vervolgd voor doodsbedreigingen aan Filip Dewinter

Foto: WAS

Vrouw vervolgd voor doodsbedreigingen aan Filip Dewinter

Print

De correctionele rechtbank van Antwerpen buigt zich maandag over de zaak van Kaoutar B., die door het federale parket vervolgd wordt voor doodsbedreigingen aan het adres van Vlaams Belang-politicus Filip Dewinter. Dat meldt de partij vrijdag in een persmededeling.

De beklaagde is de vrouw van Hicham C., een leidinggevende figuur binnen Sharia4Belgium die in maart 2013 naar Syrië trok. Hij werd in februari bij verstek veroordeeld tot vijftien jaar cel als leider van een terroristische groepering.

Kaoutar B. had op 5 mei 2014 op haar Facebook-account doodsbedreigingen geuit naar Filip Dewinter. Aanleiding was de oprichting van de Facebook-pagina “Ik doe aangifte tegen Dewinter”, nadat hij het omstreden videospel “Minder, minder, minder” had voorgesteld.

Varken

Kaoutar B. schreef dat ze niet begreep waarom iemand aangifte zou doen. “Ik zou zeggen: laat er een Mohammed B. (de moordenaar van Theo Van Gogh, red.) onder jullie opstaan die met dit varken afrekent, zoals onze broeder met het zwijn Van Gogh heeft afgerekend. Moge Allah onze ogen verlichten met de afslachting van dit varken”, luidde haar boodschap.

Geschrapt

Dewinter mailde de doodsbedreiging naar de politie en er werd een proces-verbaal opgesteld. Maandag is hij burgerlijke partij in de rechtszaak tegen Kaoutar B. Zij zou naar verluidt ook in Syrië zitten. Zowel zij als haar echtgenoot werd uit het bevolkingsregister geschrapt.

.

Nu in het nieuws