Man die Merel (12) doodreed blijft aangehouden

Foto: IF

Man die Merel (12) doodreed blijft aangehouden

Print

De Brusselse raadkamer heeft vrijdag het aanhoudingsbevel bevestigd van Muhammed Aytekin, de 21-jarige man uit Schaarbeek die ervan verdacht wordt op 28 oktober de 12-jarige Merel Prins te hebben aangereden in Vilvoorde. Dat zegt het parket van Halle-Vilvoorde. De man blijft in verdenking gesteld voor onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval en vluchtmisdrijf.

Bij het ongeval kwam het 12-jarige meisje om het leven toen ze kort na de middag van school naar huis fietste en werd aangereden. Dankzij een getuige en de analyse van camerabeelden kon de politie het type voertuig, een blauwe BMW 5 type GT en de nummerplaat achterhalen.

De politie identificeerde twee mogelijke bestuurders, de 21-jarige Muhammed Aytekin en diens vader Fahrettin. Later kwam vast te staan dat de zoon achter het stuur zat bij het ongeval.

Muhammed verdween even spoorloos maar gaf zich maandagnamiddag toch spontaan aan bij de lokale politie Vilvoorde/Machelen. Hij riskeert een gevangenisstraf van acht jaar, een geldboete van 30.000 euro en een levenslang rijverbod.

.

Nu in het nieuws