Jonge Duivels laten kopjes niet hangen: “Nu vol gaan voor derde plaats”

Foto: EPA

Jonge Duivels laten kopjes niet hangen: “Nu vol gaan voor derde plaats”

Na afloop van de verloren halve finale heerste er bij de Jonge Duivels uiteraard ontgoocheling, maar toch willen de jongens van Bob Browaeys niet te lang stilstaan bij de nederlaag. “Nu gaan we vol voor die derde plaats, we willen dat brons”, klinkt het onder meer bij aanvoerder Wout Faes en doelpuntenmaker Dante Rigo.

Natuurlijk kwamen de Jonge Duivels nog eens terug op de pijnlijke 2-1 van Mali, die viel na een flater van doelman Teunckens. De doelman van Club Brugge ging onder een hoge bal door en zag Maiga vanop de grond de 2-1 binnenkoppen. “Maar we mogen Jens (Teunckens, red.) niets verwijten. Hij houdt ons al een heel toernooi recht met prachtige saves”, klonk het bemoedigend bij Jorn Vancamp.

“Die 2-1 was trouwens ook niet eens de doodslag”, vond invaller Jens Van Vaerenbergh. “We lagen zeker niet onder, en creëerden zelfs nog heel wat kansen. Alleen viel die 2-2 niet meer, en werd het uiteindelijk nog 3-1.” Diezelfde mening was ook Jorn Vancamp aangedaan. “We wilden als team de flater van Teunckens recht zetten en hebben toen alles op alles gezet, maar toen viel die spijtige 3-1. We zijn wel heel trots op de finale die we hebben gespeeld.”

Het toernooi zit er echter nog niet op voor de U17, het speelt zondag de kleine finale tegen Mexico. “Ik wil er nu alles aan doen om de derde plaats te claimen tegen Mexico”, aldus een gedecideerde Laurent Lemoine. Die mening zijn ook Wout Faes, Dante Rigo en Dries Caignau. “We moeten tevreden zijn met wat we bereikt hebben. En nu verder kijken in de toekomst. Te beginnen met de derde plaats te behalen tegen Mexico!”

Meer voetbalnieuws