Café Sir Lancelot in brand

Print
Merksplas -

Het café Sir Lancelot in de Kerkstraat in Merksplas is voor onbepaalde tijd dicht na een brand donderdagochtend. Die werd vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting.

Dat de herberg nog bestaat is te danken aan het brandalarm in het gebouw en het gegeven dat de brandweerpost Merksplas vlakbij gelegen is. “De brandweer gaat ervan uit dat het vuur is ontstaan in de koelinstallatie onder de toog”, zegt waard Luc Peeters. “Dat wellicht door een kortsluiting. Er was ook meteen nogal wat rookontwikkeling die werd opgepikt door het brandalarm. Ik kreeg rond 10u een alarmbericht en ook de brandweer werd automatisch verwittigd.”

Geen tijd om na te denken

Toen de brandweer ter plaatse kwam, steeg er al rook op tussen de pannen en uit enkele muurroosters. “Er was duidelijk geen tijd meer om na te denken”, zegt kapitein Jef Van Accom van brandweer Merksplas. “De brand zou snel uitslaand worden. We hebben meteen de deur ingebeukt om een binnenaanval te kunnen opzetten. Dat liep niet van een leien dakje omdat er erg veel rook hing in het café en je niet meteen kon zien waar de brand zich precies situeerde.”

“Vooral de toog, de koel- en de tapinstallatie hebben brandschade opgelopen”, zegt Peeters. “Ik vermoed dat de tapkast grotendeels moet vernieuwd worden.”

De Sir Lancelot is een bekend café in Merksplas. Het bestaat al ruim dertig jaar en werd opgestart door de vader van de partner van Luc Peeters.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio