“Ik hoop een beetje op het shockeffect”

Jan Lemmens moet Olympic Deurne weer op de rails krijgen. Foto: smb

voetbal3de provinciale A Olympic Deurne - Jan Lemmens is de nieuwe coach van Olympic Deurne

“Ik hoop een beetje op het shockeffect”

Print

Een week nadat Jochem Bergmans als trainer opstapte bij Olympic Deurne, heeft de club zijn opvolger beet. Jan Lemmens moet de Deurnenaars weer aan nieuwe successen helpen. Lemmens stapte enkele weken geleden zelf op bij eersteprovincialer Kaart.

Na de recente nederlaag tegen Zandvliet heeft Olympic dringend punten nodig. Al oogt het programma niet makkelijk. Dit weekend komt met Zoersel de ongeslagen leider op bezoek.

“Voor ons wordt het meteen een topper, de komende vijf wedstrijden spelen we telkens tegen een club uit de linkerkolom.”

“Ik pleit dan ook voor geen al te hoge verwachtingen, maar uiteraard hoop je als nieuwe trainer ook op het shockeffect van de trainerswissel”, begint de nieuwe coach.

Lemmens is vooral gekend uit zijn periode bij FC Merksem, waar hij zeventien seizoenen aan de slag was als speler, hulptrainer en de laatste acht campagnes als hoofdtrainer. Na zijn tussenstap bij eersteprovincialer Kaart hoopt hij in derde provinciale weer aan te pikken met de successen van weleer. “In eerste instantie wil ik deze club zo snel mogelijk naar de middenmoot loodsen en daarna zien we verder wel wat er nog eventueel te rapen valt. Maar zoals ik al zei, wordt het niet makkelijk. Als we na de komende vijf toppers aansluiting hebben gevonden bij de middenmoot, hebben we goed gepresteerd. Dat wordt de eerste doelstelling.”

Meer sportnieuws