Voetbal1ste provinciale - Lukas Kemland VV Duffel

“Plaagstoten nemen toe”

Print

VV Duffel gaat zondag tegen buur GR Katelijne op zoek naar een eerste zege. Lukas Kemland, die vorige week geschorst toekeek hoe met 5-3 werd verloren, is opnieuw van de partij. Dat de Duffelse defensie op Antonia liefst vijf keer in de luren werd gelegd, had ongetwijfeld mee te maken met de afwezigheid centraal in de verdediging van de geschorste Kemland. “Het kan ook toeval zijn geweest. We verloren eerder dit seizoen ook al met zware cijfers. Toen was ik er wel bij.”

Dat het ene toch met het andere te maken had, kan hij zondag bewijzen. “Ik hoop een meerwaarde te zijn voor het team met mijn snelheid, die een troef is tegen de aalvlugge spitsen van Groen Rood.”

Er is nog een reden om op zijn best te zijn. “Ik zal zondag voor een eerste keer oog in oog staan met mijn goede vriend Kristof (Kerremans, red.), die na onze promotie naar Katelijne trok en het daar, zoals kon verwacht worden, erg goed doet. Hij scoort er minder dan vorig jaar, maar blijft een te duchten tegenspeler, die ik het leven zuur wil maken. De plaagstoten via sms nemen met de dag toe.”

Zoals iedere week hoopt Kemland ook nu op die eerste zege. “Op papier maken we tegen zo’n kwalitatief sterke tegenstander weinig kans. Maar die reeks van zeven nederlagen op rij wordt ons net iets te veel. Daar willen we verandering in brengen. Dat is onze grote uitdaging.”

Meer sportnieuws