Winkeltjes onder treinspoor gaan eind deze maand open

Foto: koen fasseur

Winkeltjes onder treinspoor gaan eind deze maand open

Print
Borgerhout -

Met een buurtfeest wordt zaterdag 28 november opnieuw een aantal winkeltjes geopend onder de spoorwegberm - de centers - aan de Engelselei in Borgerhout.

Nu al zitten de Fietsenmakerij en Atelier Recup onder de centers. Dat laatste is een zaak die zich bezighoudt met recycleren. Het was de bedoeling dat er afgelopen zomer, bij wijze van proef, al tien ruimtes onder de spoorwegberm zouden openen, maar de echte start vindt nu eind november plaats. “Er is zaterdag 28 november een buurtfeest met optredens en allerlei activiteiten voor jong en oud. Tegelijkertijd zal er ook verteld worden hoe de toekomst van de centers eruitziet”, zegt Bertrand Lekeux. De man organiseert samen met een aantal verenigingen het buurtfeest en was in het verleden al betrokken bij onder meer het festival Borgerwood.

Infobalie

In november opent er een urban kitchen in een van de ruimtes onder het spoor. “Ook de hoofdcenters gaan open. Dat is de ruimte die als infobalie dient en waar ook iets kan gedronken worden. Verder is er nog het sanitaire blok, dat ook onder het spoor komt”, zegt Bertrand Lekeux.

Ook De Klopperij, dat nu al in de Langstraat in Borgerhout zit, opent een zaak in de centers. De Klopperij werkt rond projecten rond groene energie, afvalbeperking en duurzaamheid.

Alle nieuwe ruimtes zullen ook na het buurtfeest open blijven. Voorlopig zijn er tien lokalen van elk ongeveer 45 m² beschikbaar onder het spoor.

Langs de Engelselei zijn er in het totaal 59 van dergelijke ruimtes. Een groot deel daarvan is op dit moment nog niet geschikt om te gebruiken.

Ook voor de Engelselei zelf zijn er plannen. Lees er woensdag meer over in Gazet van Antwerpen - editie Stad.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio