© if

Speurders op zoek naar vrouwen uit sekstapes seriedoder Renaud Hardy

De Mechelse seriedoder Renaud Hardy (53), die in de cel zit voor de moord op zijn vroegere vriendin Linda Doms (52), maakte in zijn vrije tijd in het geniep sekstapes van vrouwen die zich bij hem lieten verleiden tot een erotische massage of een SM-afspraak. Dat meldt Het Laatste Nieuws dinsdag. Het gerecht gaat nu op zoek naar de vrouwen die opduiken in de video’s.

jdb

Via advertenties op het internet lokte Hardy vrouwen naar zijn appartement in Mechelen. Daar mochten ze een erotische massage of een SM-sessie verwachten, die veelal uitdraaide op intieme geweldplegingen. Sommige vrouwen lieten dat begaan, maar anderen maakten snel duidelijk dat hij te ver ging. Maar wat de vrouwen vooral niet wisten, is dat ze stiekem gefilmd werden.

Geen klacht

Speurders ontdekten de filmpjes toen ze een fractie van de duizenden videobestanden op zijn computers doorzochten. Het gerecht gaat nu op zoek naar de vrouwen die opduiken in de video’s. Sommigen boden zich al spontaan aan, maar hebben voor zover bekend nog geen klacht ingediend, wellicht uit schaamte. Ze smeekten de politie wel om discreet om te springen met hun gegevens. Toch kunnen ze eventueel als getuige worden opgeroepen bij een eventueel proces tegen de seriedoder.

Zware geweldfeiten

Renaud Hardy zit momenteel in de cel voor de moord op zijn vroegere vriendin Linda Doms, maar wordt gelinkt aan zes zware geweldfeiten. Zo wordt de man ook verdacht van de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts in het Mechelse Leest en mogelijke geweldpleging op actrice Veerle Eyckermans (52) uit Hofstade.