Otter wekt dode dieren weer tot leven

Foto: Joren De Weerdt

Otter wekt dode dieren weer tot leven

Niet helemaal gerust bellen we aan bij taxidermie Den Otter in Geel. Tientallen dode dieren kijken ons sinister aan. Maar de heer des huizes Gerry Otten (54) blijkt een minzaam en vriendelijk man.

“Een uit de hand gelopen hobby is het", zegt Gerry Otten. "Van kindsbeen af ben ik een natuurmens. Mijn vader kreeg de bijnaam ‘den otter’. Vandaar de naam van onze taxidermie. Ironisch genoeg zette ik nog nooit een otter op. Het beestje is bij ons een beschermd dier. Om er een te jagen moet je naar Rusland.  Ik jaag graag, maar de tijd schiet erbij in."

"Het tot leven wekken van dode dieren fascineert mij al mijn hele leven. Zo begon ik als twintiger met opzetten. Om mijn materiaal te factureren, richtte mijn echtgenote Els onze taxidermie Den Otter op. Voor mij is het eerder een passie dan een bijberoep. Als je ziet hoeveel tijd hierin kruipt, hou ik per uur amper iets over. Maar ik kan het niet laten. Opzetten is mijn leven. Al jaren probeer ik mezelf wijs te maken dat ik de zondagmiddag vrijhoud. Dat lukt. Soms (lacht). Ik werk op maat. Een standaardprijs geef ik zelden. De grootte van het dier en de moeilijkheidsgraad bepalen de prijs.”     

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio