Oudste voetballer van het land speelt bij KFC Herenthout

Foto: Joren De Weerdt

Oudste voetballer van het land speelt bij KFC Herenthout

Veteraan zijn is ­plezant! Vraag dat maar aan Seppe Meulemans (78). De spits van de veteranenploeg van KFC Herenthout is de oudste voetballer binnen de ­Belgische Voetbalbond. ­Meulemans traint wekelijks met zijn roodgroene ploegmakkers.

Fruitsap met tripel. Schuilt het grote geheim der ­eeuwige jeugd in deze tovermix? Feit is dat Jef ‘­Seppe’ Meulemans al een leven lang op het veld staat. “Na de training douche ik. Dan drink ik een fruitsap, kwestie van de suikers aan te vullen en weer op krachten te komen. Tegelijk bestel ik ook een Leffe of een Duvel. Voor de echte dorst”, verklapt Seppe. “En nee, mijn maag doet daar niet moeilijk over.”

De Herenthoutse veteranen treffen zelden leeftijds­genoten op het veld. Jef Aerts (53): “De ­gemiddelde leeftijd van onze ploeg is 53 jaar. Er staan doorgaans maar één dertiger en één veertiger op het veld. Een handvol vijftigers, enkele zestigers en af en toe ­Seppe maken de ploeg compleet. Al duwt die ­laatste ­klepper ons gemiddelde drastisch naar ­omhoog (lacht). Meestal spelen we tegen teams die gemiddeld vijftien jaar jonger zijn. Bij ­caféploegen tref je uitzonderlijk een oudere speler aan. Maar dat telt niet. Seppe staat wel degelijk op de feuille van de ­Belgische Voetbalbond. De bond signaleerde ons ­afgelopen zomer dat onze nestor vorig seizoen ­officieel de oudste actieve speler was.”

Seppe: “Theo Verhaegen voetbalt in Herenthout bij SUST Kempenlaan. Maar hij is màànden jonger dan ik. Op mijn twaalfde bond ik mijn voetbalschoenen voor het eerst aan, uiteraard bij KFC Herenthout. Op mijn 29ste verhuisde ik naar aartsrivaal Excelsior Bouwel. Na zes seizoenen deed ik een transfer naar liefhebbersploeg FC Cambré. Kort daarop startte KFC Herenthout met een veteranenploeg en daar wilde ik absoluut bij zijn. De rest is sportgeschiedenis. Naast voetballen ga ik vissen en kaarten. Noem mij gerust een echte atleet.”  

  

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio