© Joris Herregods

Stad Mechelen krijgt internationale architectuurprijs voor Hof van Busleyden

De stad Mechelen en de architecten van de verbouwing van het Hof van Busleyden hebben met hun verbouwing een gerenommeerde Duitse architectuurprijs gewonnen.

Leo De Nijn

De internationale architectuurwedstrijd Iconic Awards is een initiatief van de Duitse Rat für Formgebung, die wereldwijd hoog aangeschreven staat. Voor de uitreiking van de Iconic Awards gaat de organisatie elk jaar op zoek naar de meest iconische architecturale realisaties.

“Dat een project van het Mechels stadsbestuur, bovendien ontworpen door twee Mechelse architectenbureaus, deze prijs wint is een opsteker van formaat. De geselecteerde en zeker de winnende projecten worden door de architectuur- en designwereld wereldwijd bekeken. Het is de eerste keer dat Mechelen een architectuurprijs van dit niveau binnenhaalt”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

In 2018 opening stadsmuseum

Het 16de eeuwse Hof van Busleyden werd de voorbije jaren grondig verbouwd. Blikvanger daarbij is de realisatie van een nieuwe ondergrondse museumzaal van 700 vierkante meter. Imposant is ook de monumentale trap die de tentoonstellingsruimtes verbindt.

De komende jaren wordt het Hof van Busleyden nog verder verbouwd, zodat in 2018 het nieuwe stadsmuseum van Mechelen er zijn deuren kan openen. “Eens het museum klaar is, zullen we het certificaat inkaderen en er een mooi plaatsje voor zoeken, zodat de vele bezoekers goed beseffen dat ze voor een museale topcollectie komen, bovendien in een museale ruimte van internationaal architecturaal niveau”, stelt schepen van Cultuur Björn Siffer (Groen).

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio