© gva

Auto goochelaar leeggeroofd

Inbrekers zijn dinsdagnacht aan de haal gegaan met de auto van Gunther Guinée. “Net nu ik hem voor één keer niet had uitgeladen”, zucht de Stabroekse goochelaar.

sam reyntjens

De witte Landcruiser van Gunther Guinée - in showmiddens beter bekend als goochelaar Guinelli - stond dinsdagnacht voor zijn woning geparkeerd. “Mijn dochter was ziek en ik wilde snel bij haar zijn. Daarom heb ik voor één keer het materiaal van mijn voorstelling niet uit mijn auto gehaald”, vertelt Gunther Guinée.

Woensdagochtend bleek dat een heel ongelukkige beslissing. “Mijn vrouw hoorde de katten vreemd miauwen”, vertelt Guinée “Ze zag vervolgens dat onze achterdeur opengebroken was. Onbekenden waren met allerlei spullen uit onze woning aan de haal gegaan. Ook met de autosleutel en vervolgens met mijn auto.”

Materiaal

Die auto, een witte Landcruiser met gepersonaliseerde nummerplaten, zat vol met het materiaal van Guinelli’s voorstelling Ecomagie. “In de eerste plaats een licht- en geluidsinstallatie”, vertelt de goochelaar. “Maar evengoed spullen waar een leek eigenlijk niets mee is. Een tafeltje dat kan vliegen, een kauwgomballenautomaat enzovoort.”

In totaal schat Guinée dat de dieven voor gemakkelijk tienduizenden euro’s hebben buitgemaakt. “Ik hoop alleen maar dat ze het materiaal dat in de auto zat, ergens dumpen en dat iemand het daarna terugvindt.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie NoordMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio