© Wim Hendrix

© wim hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

© Wim Hendrix

1 / 5

'Schip op poten' aangekomen in Antwerpen

Je kan er moeilijk naast kijken. Aan de Rijnkaai ligt de DP 2 Innovation van baggerbedrijf DEME uit Zwijndrecht.. Het is een zogenaamd 'jack-up vessel', een schip dat zichzelf kan opkrikken om windmolens te plaatsen op zee.

paul verbraeken,

Baggerbedrijf Deme uit Zwijndrecht werd vorige week uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Een opsteker voor het bedrijf zelf, maar ook voor het personeel. Om dat personeel te bedanken voor de inzet voor het bedrijf besloot Deme om de DP 2 Innovation naar Antwerpen te laten varen.

Dit fonkelnieuwe schip, een enorm zelfvarend werkplatform, meerde woensdagavond af aan de Rijnkaai, ter hoogte van kaainummer 26. De komende dagen kan het personeel van de Zwijndrechtse vestiging van het baggerbedrijf het 147,5 meter lange hightechschip bezoeken.

Het schip kan zich voor werkzaamheden op poten zetten, die benen kunnen tot wel 89 meter lang zijn, op het dek is een helikopterplatform en staat een gigantische kraan die ladingen tot 1500 ton kan behandelen. Aan boord is plaats voor honderd bemanningsleden. Het schip zal gebruikt worden voor de bouw en het onderhoud van windmolenparken in zee.

MEER OVER Haven Antwerpen