© JHS

Bemiddelaar bij FOD Arbeid moet partijen dichter bij mekaar brengen

Verzoeningsprocedure Qualiphar vindt vanavond plaats

Om half zeven vanavond start de verzoeningsprocedure tussen de bonden en directie van Qualiphar. Daar wordt al een hele week gestaakt omdat de arbeiders een grotere surplus willen bij hun loon dan het voorstel dat op tafel ligt.

tdk

Hoewel de vakbonden hoopten dat de directie op het bedrijfsniveau rond de tafel ging zitten om alsnog tot een akkoord te komen, besliste Qualiphar om een verzoeningsprocedure op te starten bij de FOD Arbeid in Brussel. Om half zeven vanavond komt iedereen samen. Qualiphar zou de procedure hebben opgestart omdat er, ondanks een nipte meerderheid die instemde met de cao, een staking is uitgebroken. Zonder stakingsaanzegging.

“De arbeiders zijn boos. Ze willen meer dan hetgeen er op tafel ligt. De mensen waren allemaal overtuigd dat staken de beste oplossing was. Het is voor velen een doorn in het oog dat de CEO en zijn team niet willen onderhandelen met ons”, reageren Paul Schoeters van het ACV en Danny Absillis van het ABVV. “Wij hopen uiteraard dat de directie alsnog ingaat op de eisen van het personeel en zich vanavond akkoord verklaart om een extra inspanning te doen.”

De onderhandelingen in Brussel zouden tot ’s nachts kunnen duren. Komt er geen vergelijk, dan is de kans groot dat er ook maandag wordt verder gestaakt.

Door de staking worden er geen producten van Qualiphar verdeeld. “Alleen dringende medicijnen zoals een product dat gebruikt wordt voor de behandeling van kanker wordt wel verdeeld. De rest blijft in het magazijn staan”, klinkt het bij de stakers.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio