Twee nieuwe Jetairfly-bestemmingen voor Antwerp Airport

Foto: JHS

Twee nieuwe Jetairfly-bestemmingen voor Antwerp Airport

Print
Deurne -

De Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly zet haar beoogde groeistrategie kracht bij met negen nieuwe bestemmingen in de zomer van 2016. De meeste zijn bestemd voor de regionale luchthavens van Oostende en Deurne.

De expansie gaat ook gepaard met honderd nieuwe jobs en vier nieuwe toestellen. Dat maakte Jetairfly woensdag bekend in Oostende.

Antwerpen krijgt er het Marokkaanse Nador en het Kroatische Split, ook al als alternatief voor Djerba, bij. Ook Rome staat vanaf volgend weekend op het vluchtschema. Op Ibiza wordt dan weer gevlogen vanaf de paasvakantie tot de herfstvakantie. Daardoor biedt Jetairfly nu negen in plaats van zeven bestemmingen aan.

Oostende krijgt vier nieuwe bestemmingen. Rome was al langer geweten. De eerste vlucht staat komende zaterdag al op het programma. Vanaf volgende zomer zal het ook mogelijk zijn om vanuit de badstad te vliegen naar het Franse Nice en de Bulgaarse steden Burgas en Varna. Die laatste twee vervangen het Tunesische Djerba. Daar geldt na de aanslag in het voorjaar nog steeds een negatief reisadvies, dus die lijn wordt voorlopig geschrapt.

“We geloven sterk in de kracht van de regionale luchthavens en willen daar zeker blijven op inzetten. We willen met de nieuwe bestemmingen tegemoetkomen aan alle soorten vakantiegangers”, aldus communicatiemanager Hans Vanhaelemeesch.

Dominicaanse Republiek en Cancun

Ook vanuit Brussel en Charleroi komen er met respectievelijk Larnaca in Cyprus en Rabat in Marokko twee nieuwe bestemmingen bij. Het meest opvallende nieuws voor Brussel zijn de nieuwe non-stopvluchten naar de Dominicaanse Republiek die gepaard gaan met een vijfde meer vluchtzetels. Ook Cancun in Mexico wordt in één lijn gevlogen met een verdubbeling van de capaciteit. Dat alles zorgt ervoor dat de maatschappij een kwart meer langeafstandsvluchten zal aanbieden.

De expansie gaat gepaard met vier nieuwe toestellen van het types Boeing 737. Twee van de vier toestellen zijn bestemd voor moedermaatschappij TUI, vanuit Nantes en Lyon.

Daardoor zal het aantal personeelsleden binnen Jetairfly stijgen van 880 mensen naar 980. Er komen 20 piloten en 80 cabinepersoneelsleden bij.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio